Opstellingen met Paarden

Loop je vast in patronen of heb je behoefte aan ontwikkeling?

En ben je onder de indruk van paarden?

( reviews )

 

Opstellingen brengen inzicht en beweging in kwesties die om opheldering en ontwikkeling vragen.

Paarden voegen direct extra inzicht toe.

 

Opstellingenwerk is een liefdevolle en respectvolle werkwijze die je in contact brengt met systemen waar je als individu onderdeel van bent. In het veld dat we uitnodigen kunnen we verbanden zien en herschikken en oplossingen zoeken voor spanningen. En we kunnen beweging brengen waar de energie vastgelopen is zodat er een nieuwe realiteit kan onstaan.

Paarden zijn op daarbij krachtige helpers. Zij hebben van nature verbinding met primair intuïtief weten waar wij mensen deze vaak overslaan of wantrouwen. Paarden zijn objectief en snel in het signaleren. In Opstellingen verband maken zij deze informatie zichtbaar. Zij geven ons zo extra mogelijkheden om de opgestelde toestand te herzien.

-

Als deelnemer aan een workshop participeer je in een familieopstelling n.a.v. de vraag van een van de deelnemers. Samen bepalen we welke personen of elementen uit je leven zichtbaar gemaakt gaan worden om met de vraag te kunnen werken. Uit de groep deelnemers wordt vervolgens door de vraagsteller representanten gekozen voor zo'n persoon of element. Deze krijgen intuïtief een plek in de ruimte aangewezen. Nu kan zich ontvouwen wat gezien wil worden en welke dynamieken er spelen. Onder supervisie van de begeleiders vinden er verschuivingen plaats in de opstelling, zodat alles en iedereen in het systeem weer tot zijn recht kan komen.

Ons werkterrein is waar de paarden zijn. De paarden lopen vrij rond en zijn dan meestal hun diensten al aan komen bieden in de opstelling. Soms ook worden ze door ons uitgenodigd en opgehaald.

De paarden kunnen ons verschillende dingen laten zien. Soms representeren ze een persoon uit het systeem dat is opgesteld. Menigmaal laat de kudde ons zien hoe de groepsdynamiek eigenlijk echt in elkaar zit. Soms komt er een actief dienst verlenen aan 1 persoon in het systeem, of helpen ze ontladen en ontlasten.

Na afloop van de opstelling zijn we vrij om onze ervaringen te delen.

 

Begeleiding: Marieke Mosk & Marije Duijts

Data en tijd 2024: zondag 2 juni, 22 september of 3 november van 10.00 - 14.00 uur

 

Locatie: de bedrijfsplek van Ervaren Dier, Korte Groningerweg 39, 9607 PS FOXHOL

Bijdrage: €60,- voor deelname als representant, €99,- wanneer er een opstelling voor je wordt gedaan

Info en Opgave: info@mariekemoskmassage.nl / contact@ervarendier.nl