Het sjamanistische Medicijnwiel & Opstellingen

Een 2-daagse training

 

Ben je ook nieuwsgierig naar jouw oorspronkelijke zielsenergie en naar wat het leven voor je in petto heeft? Wil jij weten hoe je je leven bewust kunt sturen? Zou jij ook meer inzicht én meer verdieping willen in jouw levenspad? 

 Stel je voor dat je daar inzicht en hulp bij krijgt, terwijl je jezelf blijft en in verbinding staat met oude levenswijsheid en universele kennis. Voel je je daardoor geroepen? Zeg je dan: “Ja, ik wil”?

 

Werken met het Medicijnwiel is verbinding maken met alle aspecten van het leven en je ziel, te midden van de kennis en potentie van het universum.

 

Het Wiel is geschikt om inzicht te krijgen in wat je ervaart in het dagelijks leven en de potentie daarvan. Het is te gebruiken om vragen te stellen en antwoorden te ontvangen. Je kunt verlangens onderzoeken en je weerstanden en blokkades doorbreken. Kortom: het is een magische tool om je flow op gang te brengen en te houden en je pad van ontwikkeling te gaan.

 

De training

Volgens de overlevering is het Medicijnwiel een cirkel – en heel. Zo ben jij geboren in jouw Wiel, jouw levenskrachtveld en met de velden daaromheen, zoals die van je voorouders. ‘Medicijn’ staat voor de levenskracht, die in iedereen aanwezig is.

 

Het Wiel bestaat uit de vier windrichtingen, die de elementen van het aardse leven belichamen: zo staat het Oosten voor de opkomende zon, de lente en het nieuwe begin, het Zuiden voor de volle zon, de zomer en manifestatie, het Westen voor de ondergaande zon, de herfst en innerlijke kracht, het Noorden voor de nacht, de winter en de stilte. De tussenrichtingen staan in verbinding met de 4 oerkrachten, die de elementen in beweging zetten, zodat er leven kan zijn: waarheid/waarachtigheid, liefde, orde en beweging. Via de paden vanuit de windrichtingen kom je terecht in het midden van het Wiel, waar zich de Bron bevindt, het centrum van Kracht en Heelheid.

 

In deze krachtige workshop creëren we een tastbaar medicijnwiel om je de kwaliteiten van de richtingen te laten ervaren en je kennis te laten maken met hoe je het Wiel kunt inzetten in je dagelijks leven. Je krijgt inzicht in hoe jouw krachten verdeeld zijn (waar liggen je grootste kwaliteiten en waar kom je tekort) en welke bewegingen er mogelijk zijn om meer in balans te komen. Je leert hoe je het wiel kunt inzetten als hulpbron in je leven.

 

We combineren in onze cursus het veld van het Wiel met de velden van Systemische Opstellingen. Het opstellingenwerk maakt de informatie die er op dat moment is direct tastbaar en werkbaar. Dit is een zeer krachtige combinatie met direct effect. Mooi van het opstellingenwerk is ook dat we elkaar tot hulpbron kunnen zijn, door in elkaars wiel aspecten en personen te representeren. 

 

Door het wiel bewust te ervaren, wordt het vermogen in je wakker gemaakt om voorbij te gaan aan de aardse beperkingen, waardoor je je kunt bevrijden van oude overtuigingen, trauma’s en vastzittende emoties en een nieuwe werkelijkheid kunt creëren. De heling die ontstaat werkt door op meerdere lagen, zowel mentaal, emotioneel, fysiek als spiritueel. Hoe je met jezelf en met anderen omgaat kan daardoor een diepgaande verandering ondergaan.

 

 

In deze training wordt je begeleid door twee passievolle vrouwen, energetisch en systemisch counselor Marieke Mosk en sjamanistische coach en soundhealer Layla Radjab. De samenwerking tussen deze twee vrouwen zorgt voor een zorgvuldige en veilige setting met de nodige humor, openheid, onderlinge respect en verbondenheid.

 

Werken met het Wiel is ook een krachtig middel om in te zetten in een eigen praktijk, bv als coachingstechniek in het werk met cliënten.

 

 

Opbouw van de dagen:

Iedere trainingsdag start met een hartmeditatie met drum en zang om je af te stemmen op je hart en op je hogere bewustzijn.  Ook kijken we van hieruit met welke levensvraag/intentie je de trainingsdagen ingaat.

 

Dag 1

Kennismaken met het Wiel: het Wiel als een levende spirit ervaren door contact te maken met het centrum van Heelheid, de vier Windrichtingen en hun universele kwaliteiten, een levensvraag op het Wiel onderzoeken voor jezelf en voor een ander en kijken op welke plek je kracht nodig hebt/kunt ontvangen.

Het Wiel gaat je helpen her-inneren welke gaven je bezit (talenten en kwaliteiten) en hoe je deze kunt inzetten. We beschouwen welke obstakels je tegenkomt op je pad en welke hulpbronnen op het Wiel je kunnen dienen om deze obstakels te doorgronden en te doorleven. Je komt door het Wiel te lopen steeds meer in contact met wie je ten diepste bent. 

 

Dag 2

Middels oefeningen op het Wiel met andere deelnemers maak je het Wiel je steeds meer eigen. Je krijgt inzicht in hoe het Wiel te hanteren, zodat je deze zelf kunt toepassen. Je gebruikt hiervoor de reader, die je aangereikt krijgt in de training.

Aan het eind van deze dag gaan we in dialoog om te kijken wat je hebt ervaren en wat het werken met het Wiel je heeft gebracht.

 

 

Locatie: yogacentrum NovaStrada, Vlasveen 32, Roden 

Data: zaterdag 24 en zondag 25 augustus van 13.00-17.30 uur
BegeleidingLayla Radjab en Marieke Mosk

Bijdrage:  €220,- (inclusief thee en lekkers)

Info en opgavelaylaradjab@gmail.com of info@mariekemoskmassage.nl